perjantai 15. lokakuuta 2010

Lasagne

Mitä tänään syötäisiin? No meillä syödään koko viikonloppu lasagnea, jonka tein elämäni ekaa kertaa itse alusta loppuun asti. Aikaisemmin olen ostanut kaupasta lasagnepakkauksia, joihin ei tarvitse muuta lisätä kuin jauheliha ja siellä on kastikeainekset pussissa valmiina. Ajattelin testata, että miltä maistuu lasagne kunnon raaka-aineista versus lasagne, joka on tehty kuiva-aineista. On varmaankin helppo arvata, kumpi voitti! Tietysti tämä oma tekeleeni, jonka ohje tulee tässä:

Lasagne 


400 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli + valkosipulinkynsiä maun mukaan
3 porkkanaa raastettuna
1 tlk (n.400g) yrttimaustettua tomattikastiketta
3 dl vettä
suolaa ja pippuria

Valmista kastike paistamalla jauheliha, lisää silputut sipulit ja raastetut porkkanat. Lisää loput ja anna hautua noin vartin verran. Tee seuraavaksi juustokastike:

1 litra maitoa
1 dl jauhoja
200 g sulate- tai tuorejuustoa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
pippuria

Sekoita jauhot kylmään maitoon paksupohjaisessa kattilassa. Kiehauta koko ajan sekoittaen ja lisää lopuksi juusto ja mausteet.

Voideltuun vuokaan ladotaan ensin jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja täysjyvälasagnelevyjä. Näitä kerroksia niin monta kuin haluaa / mahtuu / aineksia riittää. Lopuksi kerros juustokastiketta ja vähän juustoraastetta. Uunin alimmalle tasolle 175 asteeseen noin 45-60 min. Todella hyvää!!

Kun annoin lasagnen vielä hetken vetäytyä hellan päällä uunista ottamisen jälkeen, niin keittelin Viiville bataattia (juu, sitä amerikkalaista... saako jostain kotimaista?) Bataatti oli selvästikin maukkaampaa kuin peruna. Viivi söi puolisen desiä bataattisosetta ja olisi varmasti syönyt enemmänkin, mutta en uskaltanut enempää antaa näin ekalla kerralla. Huomenna sitten bataattia lisää!

2 kommenttia:

  1. Onpa hienoa kun jaksat ahkeroida, tänään Ilta-Sanomien palstalla on taas kerrottu totuuksia valmisruoasta.

    VastaaPoista
  2. Mäki tein just viime viikolla itse lasagnea, ekaa kertaa alusta asti! Tein Yhteishyvän ohjeen mukaan ja ai että ku oli hyvää! Taitaa jäädä Lasagnette -pussit kaupan hyllylle tästä eteenpäin.. :)
    Kävin tänään Lumossa ostoksilla, en malta odottaa et pääsen maistelemaan gouda-juustoa.. :) Siellä on todella hyviä tuotteita, mut hinnan puolesta ei ihan kovin usein tuu käytyä. On aika hintavaa. :(
    -Pia

    VastaaPoista