keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Puhtaan ruoan puolesta

Katsoin eilen uusintana tulleen Kuningaskuluttajan, jossa oli mielenkiintoista asiaa ruoasta. Ohjelma on vielä parin päivän ajan katsottavissa Yle Areenassa. Ohjelmassa haastateltiin Noora Schingleriä, joka on toimittaja ja kirjoittaa netissä Kemikaalicocktail-blogia. Kannattaa käydä lukemassa erityisesti Nooran kertomus omista vatsavaivoistaan täältä. Olen itsekin kärsinyt monia vuosia vatsanväänteistä, ilmavaivoista ja stressivatsasta, eli mahahappojen liikaerityksestä. Nyt kun olen viime aikoina pyrkinyt syömään puhdasta, kunnollista ruokaa, niin kyllä vatsavaivatkin ovat hieman helpottaneet.


Lisäksi kuningaskuluttaja-ohjelmassa haastateltiin Tor-Fredric Karlssonia, joka on Aitoa ruokaa -kirjan kustantaja Suomessa. Kyseinen kirja on Mats-Eric Nilssonin, ruotsalaisen toimittajan, uutuus. Minulla on hänen aiemmin ilmestynyt kirjansa Petos lautasella, joka on mielenkiintoinen opus erityisesti teollisen ruoan saloihin. Kirjassa kyseenalaistetaan vahvasti einesteollisuus, joka pettää meitä kuluttajia monella tapaa erityisesti mitä tulee ruoan makuun ja laatuun. Tuota kirjaa saa minulta lainaksi, jos kiinnostaa lukea...

Aion ehdottomasti etsiä käsiini myös tämän Aitoa ruokaa -kirjasen. Täytyy toki myöntää, että Nilsson on kova kärjistämään asioita, eikä kaikki ehkä ole niin vakavalla tolalla, kuin Nilsson väittää, mutta painavaa asiaa hänen tekstinsä kyllä ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti