lauantai 18. syyskuuta 2010

Avautumisia...

Nyt on tämän bloggarin pakko avautua muutamasta asiasta... Kävin tällä viikolla kaksi kertaa kyläilemässä ja molemmissa paikoissa kommentoitiin jokseenkin niin, että "mitäs sitä nyt uskallan tarjota, kun olet niin tarkka syömisten suhteen". He olivat lukeneet juttujani täällä. Ehei! Tarkoitukseni ei todellakaan ole olla mikään "hellapoliisi" tai ruoka-aktivisti, joka yrittää puuttua muiden ihmisten syömisiin. En todellakaan ole mikään esimerkki-ruokailija, eikä meillä syödä vain ja ainoastaan puhdasta, terveellistä ruokaa. Oi oi... minun sisälläni asuu todellinen herkuttelija! Yritän pitää itseni kuitenkin yleensä kurissa. En kuulu siihen ihmisryhmään, jotka eivät liho millään. Sen sijaan kroppani kyllä pitää tiukasti kiinni vararavinnosta ja on taipuvainen keräämään lisää vararavintoa heti tilaisuuden tullen, eli kun syön enemmän kuin kulutan.  

Kuten alussa kirjoitin, niin olen vain tavattoman kiinnostunut näistä ruoka-asioista (ja syömisestä) ja ravitsemuksen vaikutuksesta ihmiskehoon ja hyvinvointiin. Tässä taannoin ajattelinkin, että miksi ihmeessä en lähtenyt opiskelemaan ravitsemustieteitä lukion jälkeen. Syy on yksinkertaisesti se, etten tiennyt sellaisesta alasta ollenkaan! Ja ehkeivät nämä asiat kiinnostaneet minua lukioikäisenä niin kuin nykyään. Hienoa, jos blogini herättää jotain ajatuksia ravinnon suhteen ja auttaa ymmärtämään ravinnon vaikutuksia. En toisaalta edes tiedä, jaksaako kukaan koskaan lukea näitä höpinöitä täällä. Ja haluaisin myös kovasti tietää, jos joku on ehdottoman eri mieltä näistä asioista kuin minä. Kommenttiosio on täysin vapaassa käytössä!! :) 

Palataanpa vielä herkutteluun... Mikä on sinun herkkusi? Syötkö herkkuja joka päivä vai onko sinulla karkkipäivä? Viime aikoina olen alkanut ymmärtää, että itsensä hemmottelu ei minun kohdallani tarkoita suklaakakun palaa (vaikka se onkin taivaallisen herkullista). Hemmottelua kestää juuri niin kauan kuin syön kakkua ja maistan hyvän suklaan suussani. Sen jälkeen alkaakin "krapula". Sokerihumalasta siirrytään vatsavaivoihin, jotka aiheutuvat hiilarimössöstä, valkoisen jauhon ja sokerin yhdistelmästä. Suolistossa kiertää ja kupruilee, kun ilma pyrkii ulos. Omalla kohdallani todellinen itsensä hemmottelu on esimerkiksi hyvä ja raikas salaatti, maustamatonta jogurttia marjoilla tai hedelmäsmoothie. Nyt tulee mieleeni kesällä mökillä tekemämme salaatti, johon tuli jääsalaatin sekaan mansikoita, vuohenjuustoa ja cashew-pähkinöitä! Aah... oi mikä makuyhdistelmä! Ja keho kiittää mansikan vitamiineista, juuston proteiineista ja pähkinöiden hyvistä rasvahapoista. 

Olimme tänään siskoni Janitan kanssa Women'silla jumppailemassa. Kyseessä oli LesMills Mixed Up -tunti, eli mukana oli biisejä BodyVive-, BodyCombat-, BodyStep- ja BodyPump - tunneilta. Setti kesti noin 1,5 tuntia ja täytyy myöntää, että oma kunto meinasi loppua kesken. Todella vauhdikasta ja hauskaa menoa. Omat sykkeeni huitelivat koko ajan jossain 160-180 välillä ja tuloksena olikin 965 poltettua kaloria! Ettei vain tulisi mitään aliravitsemustilaa, niin taidankin tästä lähteä sohvalle syömään lakritsia. Ostin cittarista sellaista hyvää kuopiolaista lakua, jossa ei ole lisä- eikä säilöntäaineita. Nam nam... 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti