torstai 9. syyskuuta 2010

Turun turinoita

Vietimme eilisen päivän Turussa Viivin kummitädin eli rakkaan siskoni Kristiinan luona. Mulla oli illalla Gym2000 salilla BodyPumpin jatkokoulutus, joten Viivi sai viettää pari tuntia laatuaikaa kaksitaan kummitädin kanssa. Turussa oli oikein mukavaa, kuten aina! Viivikin viihtyi hienosti, tosin vietti suuren osan päivästään nukkumalla.



Kävimme päivällä tutustumassa ekokauppaan nimeltä Ruohonjuuri. Kauppa oli ihan positiivinen yllätys! Ja olin kyllä kuullut siitä hyvää jo aikaisemminkin. Ruohonjuuressa myytiin monenlaisia elintarvikkeita, pääasiassa luomutuotteita, superfoodeja, tuoreita kasviksia ja hedelmiä, pesuaineita, ihonhoitotuotteita, kosmetiikkaa jne. Myös vauvanruokaa oli tarjolla, kuten luomusoseita ja luomupuuroja.



Tällä kertaa mukaani tarttui quinoaa ja maca-jauhetta. Maca-juuri on Perun Andeilla kasvava kasvi, jota inkat ovat käyttäneet jo satoja vuosia enrgianlähteenään. Maca on todellista superruokaa, sillä se sisältää valtavasti aminohappoja, mineraaleja, vitamiineja ja entsyymejä. Maca on voimakas adaptogeeni. Adaptogeeniset kasvit auttavat kehoa adaptoitumaan eli mukautumaan haastaviin olosuhteisiin, kuten esimerkiksi pitkittyneeseen stressiin. Jokainen adaptogeeni autta kehoa mukautumaan omalla tavallaan ja maca vaikuttaa rintaontelossa sydämen etupuolella sijaitsevaan kateenkorva-nimiseen rauhaseen. Maca kohentaa immuunipuolustusta ja paranta kestävyyttä ja suorituskykyä. Macaa on myös käytetty hormonaalisiin häiriöihin ja sen on todettu lisäävän seksuaalista halukkuutta. Maca-jauhetta suositellaan käytettäväksi aamuisin noin 1 tee- tai ruokalusikallinen lisättynä esimerkiksi puuroon, viiliin tai jogurttiin. En ole vielä maistanut macaa, mutta luin, että maca-jauhe maistuu todella pahalta. Luultavasti pahan maun kestää, koska kyseessä on todellinen terveysruoka. Kirjoittelen superruuista vielä myöhemmin lisää, kun olen testannut maca-jauheen.

Ostin kaupasta myös kvinoaa, joka on hiilaripitoinen ruokakasvi. Kvinoa on kotoisin Etelä-Amerikasta ja se oli aikanaan inkojen tärkein viljelykasvi. Kvinoaa käytetään ruoanvalmistuksessa viljojen tapaan, vaikkei se olekaan heinäkasvi, kuten muut viljat. Kvinoa on länsimaissa tullut tutuksi ainakin keliakiaa sairastaville, sillä kvinoa on luontaisesti gluteeniton. Runsaskuituinen kvinoa sisältää aminohappoja, fosforia, rautaa ja magnesiumia, joten kyseessä on erittäin ravinteikas ruoka. Voit käyttää kvinoaa korvaamaan aterialla esimerkiksi pastan tai riisin. Ajattelin tehdä tänään kvinoasta salaattia, johon laitan kvinoan lisäksi tomaattia, kurkkua, sipulia ja kananmunaa.

No, jatketaanpa sitten Turun tarinoita. Viivi jatkoi matkarattaissa uniaan, joten päätimme Kristiinan kanssa suunnata lounaalle. Kävimme aikaisemmin Turussa siskojen kanssa syömässä Red Hot Chilis -ravintolassa, jossa tarjotaan muun muassa hyviä kasvisruokia. Yllätykseksemme kyseisen ravintolan viereen olikin tullut Hanko Sushi -niminen ravintola ja tottahan toki menimme testaamaan sushit. Lounasvaihtoehtoon sisältyi alkupalaksi vihreää teetä ja miso-keittoa. Pääruoaksi tuli lohi- ja tofumakeja ja muna-, lohi-, rapu- ja tofunigirit. Erittäin herkullista wasabin ja soijakastikkeen kanssa! Pidän itse kovasti sushista, mutta valitettavasti se on harvinaista herkkua, sillä Raumalta tai Porista ei saa sushia tietääkseni ollenkaan. Olikin ilo todeta, että Turkuun on avattu hyvä sushi-ravintola. Saimme vatsat täyteen herkullista sushia!


Sushilounas ja alkupalaksi teetä ja keittoa...



Illan BodyPump osoittautui myös menestykseksi! Uusi ohjelma nro 75 oli tehokas ja biisit todella hyviä! Erityisesti olkapäätreeni oli raskas ja kyykyt tuntuvat vielä tänäänkin jaloissa. Sovimme, että meidän salilla pidetään LesMills päivä 18.9. jonka jälkeen otetaan uudet ohjelmat käyttöön. Ekan kerran uutta ohjelmaa pääsee mun tunnilla kokeilemaan 21.9. Lisätietoja löytyypi täältä: Women's.

Turku-päivämme päättyi lopulta jäähyväisiin, sillä Kristiina lähtee vaihtoon Irlantiin ja näemme seuraavaksi jouluna. Onneksi aika menee nopeasti! :) Kristiinalle hyvää reissua! Me menemme nyt Viivin kanssa keittelemään kvinoaa...

-Pauliina

ps. Jos jutussa esiintyy kirjoitusvirheitä huimia määriä, niin se johtuu siitä, että kirjoitin jutun jo toistamiseen tänään. Ensimmäisellä kerralla kirjoitin oikein huolella, mutta yhtäkkiä kaikki teksti hävisi bittiavaruuteen. Tämä jälkimmäinen versio on kirjoitettukin supernopeasti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti