keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Syksyn satoa

Voi että miten nopeasti aika menee! Viivi täytti maanantaina 4 kuukautta ja nyt saisi virallisesti aloittaa soseiden syömisen. Kovasti jo odottelen, että neiti pääsee maistelemaan porkkanaa ja perunaa, mutta koska Viivi kasvaa edelleen hyvin pelkällä äidinmaidolla, niin emmepä aloittelekaan ihan vielä. Suositushan on, että täysimetystä jatkettaisiin puolivuotiaaksi asti. Viivi ei myöskään ole vielä osoittanut juurikaan kiinnostusta ruokaa kohtaan, ainoastaan äidin tissit saavat kiinnostavia katseita osakseen. Osa vauvoistahan osoittaa jo melko varhain kiinnostusta äidin ruokailuun ja lautasen sisältöön.

Äidin lautasella onkin ollut taas melkoisia herkkuja! Sunnuntaina olimme koko perheen voimin silakkamarkkinoilla ja saaliiksi saimme herkullisia kantarelleja sekä Heinisen Sinikan leipomaa ruisleipää. Siispä lähiruokaa parhaimmillaan!




Tein kantarelleista sienimuhennosta. Ensin paistoin hienonnettuja sieniä hetken pannulla, sitten lisäsin joukkoon hienonnetun sipulin ja voita. Hetken kuullottamisen jälkeen lisäsin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja lopuksi 2 desiä luomukermaa ja 2 desiä luomumaitoa. Mausteeksi suolaa ja pippuria. Nam!

Maanantaina vietimme Viivin kanssa koko päivän Porissa. Oli todella kaunis syyspäivä ja aurinko paistoi. Ensimmäiseksi vierailimme Anun ja Aadan luona katsomassa Viivin vauvakavereita. Yhteensä meitä oli kuusi äitiä ja seitsemän vauvaa! Tarjolla oli superhyviä kakkuja, joten lounas menikin tällä kertaa kakkuja syödessä... hups. :) Vauvatapaamisesta suuntasimme serkkuni Marin luokse katsastamaan hienoksi remontoitu asunto. Mari teki meille päivälliseksi todella hyviä uunijuureksia ja niitä oli pakko kokeilla heti seuraavana päivänä itsekin.



 Laitoin porkkanaa, lanttua, kukkakaalia ja sipulia uunivuokaan. Pohjalle desin verran vettä ja mausteeksi öljyä, hunajaa, suolaa ja pippuria. Kasvikset olivat 200 asteessa noin tunnin verran. Söimme juureksia yhdessä possun sisäfileen ja sienimuhennoksen kanssa. Todella maistuva syyssadon ruoka! Jussi tosin kysyi, että missäs perunat on.... ne miehet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti